Sunday, 18 June 2017

PRODUK KURUSKAN BADAN YANG BERKESAN DAN SELAMAT

ASSALAMUALAIKUM DAN SALAM SEJHTERA

Haipp tinggal beberapa hari je lagikan nak beraya pasti ramai yang ingin nampak cantik dan bergaya di hari raya ni dan ada juga yang ingin melansungkan hari bahagia di bulan syawal nanti.

Ni akak nak kongsikan bagaimana nak turunkan berat badan dengan berkesan dan selamat.

Biasanya kalau sebut nak kurus je, mesti terfikir kena sekat makan, kan?

Sebenarnya kalau nak kurus, bukan kena sekat makan, tapi hanya perlu sekat makan makanan yang tak berkhasiat.

Yang buat badan berisi bagai di pam itu bukan lah sebab kita banyak sangat makan sayur atau buah, tapi sebab banyak sangat makan ayam goreng dan nasi lemak 2-3 bungkus untuk sarapan.

Bila makan banyak makanan tak berkhasiat, parasit akan mula beranak-pinak dalam badan kita.

Parasit ini akan serap nutrien dari makanan yang kita makan, jadi badan kita tak dapat nutrien yang sepatutnya.

Ini sekaligus akan membuatkan badan asyik hantar isyarat lapar sebab ingatkan kita belum makan - padahal parasit tadi yang serap nutrien.

Kurangnya nutrien juga menyebabkan metabolisma menurun, susah berat nak turun.

Produk Kuruskan Badan Tanpa Berlapar

Produk yang terbaik untuk kuruskan badan adalah Set Detoks Shaklee.

Walaupun amalkan produk ini, Program Detoks Parasit pun kena buat sama.

Set Detoks ini terdiri dari 5 jenis vitamin untuk menyingkirkan parasit yang membuatkan berat susah nak turun.

Di samping itu, bila dah keluarkan parasit, jangan lah pula tambah parasit baru. Nanti susah nampak hasil.

Program Detoks Parasit

Objektif Program Detoks Parasit ini adalah untuk bantu badan fit. Bila badan fit, sistem imun kuat dan parasit susah nak melekat.

Antara intipati program ini termasuklah :

- Banyakkan makan sayur hijau dan buah-buahan
- Elakkan makanan berikut : Makanan berproses seperti gula putih, roti putih dan makanan berasaskan tepung putih
- Elakkan juga minuman berkafein seperti teh dan kopi
- Amalkan makan 6 kali sehari

P.s : Makan 6 kali sehari ini penting untuk kuruskan badan supaya badan kita tak lapar.

Kalau badan kita lapar, badan akan simpan lemak. Bila badan simpan lemak, the very next time kita makan semula macam biasa, berat akan naik lebih tinggi dari sebelum ini.

Jadi makan 6 kali sehari iaitu makanan yang tinggi fiber dan protein.

Insya-Allah saya akan sertakan Cadangan pemakanan untuk seminggu dengan setiap belian Set Detoks Shaklee untuk kuruskan badan.





Jika berminat dengan supplement semulajadi dan ingin menambah income bulanan anda boleh hubungi saya untuk konsaltasi percuma

HASANAH@NA


No comments:

Post a comment