Friday, 7 April 2017

ADAKAH ANDA TAHU 3 PERLINDUNGA IMUN

ASSALAMUALAIKUM DAN SALAM SEJAHTERA

Hari ni saya ingin kongsikan tentang IMUN. Pentingkan imun terhadapat bada kita sebagai manusia. Kita perlu memelihara 3 tahap kekebalan badan untuk kuat dan sihat.

BAGAIMANA 3 TAHAP PERLINDUNGAN IMUN BERKERJA?


TAHAP 1
👉 Peringkat pertama pertahanan adalah kulit, mukus, air liur, peluh dan asid perut anda yang bertindak sebagai penghalang untuk memerangkap atau membunuh kuman,  menghalang mereka dari memasuki badan kita.

TAHAP 2
👉 Apabila ia berjaya memasuki halangan pertama, mereka akan menemui pelbagai jenis sel-sel imun, termasuk sel darah putih dan sel-sel pembunuh semulajadi yang bertindak sebagai lapisan kedua pertahanan anda. Protein isyarat imun yang dipanggil interferon memainkan peranan yang penting dalam mengaktifkan dan meningkatkan tindakp balas imun untuk melindungi anda daripada serangan kuman.

TAHAP 3
👉 Tahap pertahanan ini bertindak balas secara khusus terhadap jenis kuman tertentu dan memgingatinya. Sekiranya ia menyerang badan anda lagi, ia akan bertindak balas dengan sewajarnya.
👉 Tindak balas imun biasanya menyebabkan kerosakan yang serius kepada sel-sel anda. Untuk pulih dengan sendiri, sel-sel anda perlukan Resveratrol dan Polifenol untuk pemulihan sel yang lebih cepat.

ADAKAH ANDA NUTRIEM APA YANG MERANGSANG SISTEM IMUN

PROTEIN
👉 Menguatkan struktur kulit, menyokong penghasilan antibodi dan merendahkan peluang kuman untuk memasuki badan.

VITAMIN & MINERAL
👉 Membekalkan nutrien lengkap untuk fungsi optimun pada semua organ sistem imun.

OMEGA 3
👉 Terbukti dapat membantu untuk mecapai kesihatan imun yang optimun, mengurangkan keradangan, dan gerak balas imu yang aktif.

BIJI LABU, BIJI PLANTAGO, BUNGO SOFFALOWER, HONEYSUCKLE JEPUN
👉 Secara semulajadi meningkatkan tahap interferon dan menyediakan sokongan imun pada peringkat sel.

KAROTENOID
👉 Meneutralkan radikal babas dan meningkatkan kegiatan sel darah putih.

BAWANG PUTIH
👉 Adalah antibiotik semulajadi yang kuat dan berupaya meningkatkan pengeluaran sel darah putih.

VITAMIN C
👉 Adalah 'otot' sistem imun. Ia menggalakkan fungsi sel-sel darah putih seperti mencari, memerangkap dan memusnahkan bendasing.

RESVERATROL & POLIFENOL
👉 Meningkatkan kegiata sel-sel pembunuh semulajadi semasa membaiki dan melindungi sel-sel DNA.

Jika sukar bagi anda untuk memdaptkan bahan-bahan tersebut didalam makanan anda seharian lagi-lagi sekarang makanan dan sayur-sayuran kita banyak terdedah kepada racun. Anda boleh dapatkan supplement yang membekalkan semua nutriem yang diperlukan oleh sel-sel untuk menguatkan sistem imun badan kita semua.

SUPPLEMENT YANG DIJAMIN SEMULAJADI DAN SUDAH BERTAHUN-TAHUN BERADA DIPASARAN.
Jika berminat dengan supplement semulajadi ini anda boleh hubungi saya

HASANAH@NA

SMS/WHATSAPP0139926245
 FB: Nur Hasanah 
IGArieyana468_healthy_care
 PAGEArieyana468_healthy care
 
 Pengedar shaklee kota bharu, wakaf che yeh, kubang kerian, pasir tumbuh, melor, binjai dan kawasan berdekatan dengan nye. Pengeposan seluruh malaysiaNo comments:

Post a Comment